Mibe kerül az egészséges láb

A szép, egészséges tyúkszem és gomba nélküli láb első sorban csak időbe kerül. Nem kell extra dolgokra gondolni, amikor a lábápolásról van szó. A külön kiadások ugyanis akkor kerülnek képbe, ha már kialakult a tyúkszemünk, vagy akármilyen lábproblémánk. Még az idő sem sok, amit rá kell szánnunk lábunk ápolására, a kulcs a rendszerességben van. Ha fürdésnél mindig jó alaposan megtisztítjuk lábunkat, lereszeljük az elhalt bőrt és fürdés után testápolóval bemasszírozzuk, már sok gondot megelőztünk. Akkor kerülhet minimálisan többe lábunk ápolása, ha a lábunkon lévő bőr problémásabb, de ebben az esetben sem kell nagy összegekre gondolni. Nagyon fontos, hogy ne csak nyáron figyeljünk lábunk ápolására, mert ilyenkor mindenki oda figyel rá, mivel szem elé kerül, hanem télen is. A hideg idő nagyon ki tudja szárítani bőrünket lábunkon is.

Tyúkszem kezelési költségei

tyukszem-apolasaBizonyos határokon belül lehet próbálkozni a tyúkszem otthoni kezelésével. Ezek költsége minimális, mindenki más praktikára esküszik, ezek különböző növényeken alapulnak, a rájuk költendő összeg minimális. Tényleg megéri kipróbálni, de mindenki mindenre másképp reagál, így ne számítsunk rögtön áttörő eredményekre. A gyógynövények sikertelensége után sokan a félig házi kezelésekkel próbálkoznak a tyúkszem ellen. Félig házi, mert az alapanyagot meg kell vásárolni gyógyszertárban, de a kezelést otthon végezhetjük. Ilyen a szalicilsavas kezelés, ezt vagy krém, vagy balzsam formában érdemes megvásárolni. Márkától függ a termék ára, de általában már 1000 Ft-ért kaphatunk ilyen kenőcsöt. A krémet hetente kétszer kell a megkeményedett, tyúkszem felületére kenni. Ettől elhal a tyúkszem és utána már könnyű az eltávolítása. Nagyon kedveltek a tyúkszem tapaszok. Ezek nem feltétlenül a tyúkszem kezeléséhez szükségesek, hanem inkább annak elviseléséhez. Az ilyen tapaszok speciálisan tyúkszemre készülnek, tehát miközben védik a fájó területet a külső nyomástól, vagy legalábbis csökkentik azt, addig olyan anyagot juttatnak a tyúkszem felületére, ami szintén az elhalását idézi elő. Önmagában a tapasz használata nem elég. A tapaszok általában 600-1500 Ft-ig terjednek az ár szempontjából. Ha a tapasz mellett döntünk érdemes megvenni a hozzá tartozó ecsetelőt is, hogy kúraszerűen kezelhessük a tyúkszemet. Ha tyúkszemünk begyullad, vagy bármi szokatlant érzékelünk, rajta azonnal forduljunk szakemberhez, akkor is mehetünk, ha nincs még különösebb problémánk, csak nem akarunk otthon kísérletezni. Általában a tyúkszem eltávolításáért olyan 5000 Ft-ot szoktak kérni. Természetesen ez változó annak függvényében, hogy mennyire drágán dolgozik az adott szakember.

A lábápolás kellékei és költségei

tyukszem-kezeleseA lábápolás különböző kellékeinek ára mindig attól függ, hogy milyen márkájú terméket választunk. A lábápolás alapja a lábáztatás, ezt érdemes rozmaringos vízben csinálni. Rozmaringos illóolajat már 700-800 Ft-ért vásárolhatunk. Akiknek nagyon száraz a bőre, azoknak ajánlott lábpuhító kenőcs használata, az ilyen kenőcs körömvirágosak szoktak lenni, legalábbis ez az, ami biztosan jó, ára ennek sem sok 1000 Ft körül mozog. A lábáztatáshoz, a bőrkeményedés és tyúkszem kezeléséhez szükségünk lesz habkőre vagy lábreszelőre. Ebből az eszközből, ne az olcsóbbat vegyük, mert ha nincs jól kidolgozva, könnyen felsértheti tyúkszem felületét. Habkövet is már pár száz forintért lehet venni, általában a legdrágább szokott 600-800 Ft között mozogni. A habkövet 2-3 használat után érdemes cserélni, hogy meggátoljuk a fertőzés lehetőségét. Ha lábunk nagyon száraz, a puhító krém mellett kipróbálhatunk egyéb direkt a lábra való kenőcsöket is.

A hozzászólások le vannak tiltva.